Jak přežít začátky na volné noze? I s tím pomůže mini akademie

Každoročně se na úřadech registrují desítky tisíc nových živnostníků, kteří se musí co nejrychleji zorientovat v daních, účetnictví, cenotvorbě, smlouvách i fakturaci. Zní to náročně? Pojďte si to zjednodušit.

Pro všechny, kteří se v legislativě nechtějí ztratit, vznikl projekt mini akademie, který pomůže zdárně projít minovým polem podnikatelských začátků. Nevznikl na zelené louce, ale je dílem pečlivého průzkumu podnikatelských začátků. A právě odpovědi oslovených podnikatelů sloužily jako podklad pro tento online kurz. Ten ve videích s celkovou stopáží 8 hodin řeší nejpálivější otázky začínajících podnikatelů. Lidsky a srozumitelně.

Kdo za mini akademií stojí?

Iniciátor projektu je Róbert Krupa, manažer marketingu v IT společnosti Solitea, která mimo jiné nabízí fakturační program iDoklad. Z jeho pohledu tady chyběl zdroj, ze kterého by mohli začínající podnikatelé čerpat srozumitelné a ucelené informace nejen o legislativních povinnostech vůči státu.

Pro koho mini akademie je a na kolik vyjde?

Projekt zamýšlený zejména pro podnikatelské nováčky a pro ty, co si s myšlenkou založení živnosti teprve pohrávají. Kurz pomůže freelancerům, řemeslníkům i majitelům společností s ručením omezeným během jejich podnikatelských začátků.

V případě, že podnikáte méně než 12 měsíců nebo se na to teprve chystáte, jsou pro vás veškerá videa v kurzu zdarma. Po dokončení akademie se sami můžete rozhodnout, jestli autorům projektu přispějete, nebo ne. V případě, že jste si živnost založili před více než rokem, je cena za kurz 990 Kč.

Také pokud používáte jakýkoli placený tarif iDokladu, máte vstup do mini akademie zdarma. Do kurzu se nezapomeňte registrovat pod e-mailem, který s iDokladem máte propojený.

Jak kurz vypadá a co se naučíte?

Kurz se skládá z 6 modulů o různém počtu videí s délkou od 5 do 15 minut. Jednotlivé moduly na sebe navazují, takže se vyplatí je projet postupně. Studium začíná vstupním testem a na konci každého modulu si svoje vědomosti ověříte ve výstupním testu. Celé studium pak zabere 8 hodin. Přístup do akademie není časově omezený, takže můžete postupovat vlastním tempem.

Videokurzem to nekončí

Po absolvování akademie získáte kromě nových znalostí i řadu výhod. Jedna z nich je například 50% sleva na členství Premium na portálu freelance.cz. Také můžete získat slevu na služby účetních či daňových poradců v katalogu iDokladu. Využít ji můžete na zpracování daňového přiznání, účetnictví, daňové evidence i třeba konzultaci. Účastníci se také mohou přidat do facebookové skupiny a pokládat zde dotazy zkušeným účetním a ostatním podnikatelům.