Nabídněte své služby za hranicemi: Představujeme import mezinárodních projektů

Na platformě freelance.cz nabízíme stovky zajímavých projektů z celého Česka. Nově k nim však přibyly i projekty ze sesterských platforem v Německu, Kanadě, UK a USA. Zjistěte, jak této novinky využít.

Je vám český rybníček malý? V tom případě vám s radostí představujeme možnost zahraničních spoluprací díky importu projektů ze zahraničí. Nově tak máte šanci pracovat na řadě dalších relevantních projektů, které nabízí zajímavé ohodnocení a vypadají také dobře ve vašem portfoliu.

Jak zahraniční projekty najdete?

Projekty importované ze zahraničí jsme viditelně označili ikonkou Globální trh, abyste na první dobrou viděli, že se jedná o zahraniční projekt. Tyto projekty mají navíc vždy anglický popis.

Remote spolupráce jako standard

Dobrá zpráva je, že v zahraničí můžete pracovat klidně ze své domácí kanceláře v Praze i z jakékoli jiné části světa. Všechny nabízené mezinárodní projekty umožňují remote spolupráci bez nutnosti osobních schůzek.

Zpřístupněte si zahraniční spolupráce díky Premium členství

Mezinárodní projekty uvidíte i s Basic členstvím, nicméně abyste mohli zažádat o spolupráci na těchto projektech, je potřeba ve svém účtu aktivovat Premium členství, které pořídíte už od 160 Kč měsíčně bez DPH.

Jaké další výhody vám Premium členství přinese?

Kromě možnosti zahraniční spolupráce budete moct také využít pokročilého vyhledávání v databázi projektů, stejně jako zobrazení kontaktů na zadavatele projektu, se kterým se tak spojíte napřímo a zvýšíte své šance na úspěch. Dalším plusem je možnost personalizovaného oslovení a neomezený počet nabídek (oproti jedné žádosti denně v základním členství).

Jak se ucházet o zahraniční spolupráci?

Pro přihlášení k mezinárodním projektům doporučujeme psát svou žádost v angličtině, která se stala standardem při mezinárodní komunikaci. Pokud si nejste jistí v kramflecích, využijte služby překladatele/korektora. Případně vyzkoušejte nástroj Grammarly, který i v neplacené verzi vychytá řadu chyb a nesrovnalostí.

Určitě v textu vypíchněte své zkušenosti a váš případný přínos na projektu. Každý projekt si zaslouží personalizovanou odpověď přímo na míru. Se šablonami raději šetřete.  

Než se do další oslovování pustíte, doporučujeme si ještě přečíst pár tipů, které vám pomohou k zodpovědnému navázaní spolupráce.

TIP: Nezapomeňte, že při fakturaci do zemí EU se potřebujete stát identifikovanou osobou. Vše o tomto tématu jsme pro vás zpracovali v článku Identifikovaná osoba: Kdy se musím jako freelancer registrovat a co to obnáší?